-
Fra ord til setninger – skriveoppdrag
0Skriv setninger med ordene som er angitt på bildene. Alle ordene må være med. Fin øvelse for å øve på å skrive hele setninger fremfor enkeltord, og også en god måte å trene på å koble ord sammen på. 12 kort med bilder.
-
Vi teller med fingrene
0Finn frem malingen og gjør deg klar for en morsom, kreativ og lærerik mattetime. La elevene dyppe fingeren i maling og så på arket ved siden av tallene som står oppgitt. Ved tallet 2 skal de eksempelvis lage to fingermerker med maling. Super oppgave å gjøre i fellesskap, da man også kan repetere telling høyt imens man jobber.
-
Perle mengden
0Tallene fra 1-30: Perle mengden på en snor. Laminer og klipp opp arkene, lag hull og fest en tråd i hullet under tallet. Fin oppgave til stasjonsundervisning eller undervisning i mindre grupper. Elevene skal tre på like mange perler som tallet viser. Fin for repetisjon av telling og mengde.
-
Myntkrig – mynter og penger
0Print ut disse arkene dobbeltsidig, laminer de og klipp opp kortene. La elevene spille krig, slik som man ellers gjør med vanlig kortstokk, men denne gangen er det om å gjøre å ha høyest pengesum. Får de lik sum må de utføre «krig», slik som ved det klassiske kortspillet.
-
Klokka – digitalklokke – hva skjer når?
0Etter å ha forsøkt å jobbe med digital-klokke med min egen klasse har jeg innsett at det er fryktelig komplisert å forstå forskjellen mellom «2 på dagen» og «2 på natta», og å vite hvilke tall som samsvarer med hva når det gjelder digital-klokke. Derfor har jeg laget denne oversikten, i håp om å gjøre det litt mer klart for en barneskole-elev. Du kan velge om du vil printe ut arket og beholde det som det er, eller å klippe det i to, slik at du kan lage en lang «strimmel» nedover fra 00:00 til 23:00. Det kan være lurt å laminere arkene om man ønsker bedre holdbarhet.
-
Prislapper
0Print ut, evt. laminer og klipp ut disse prislappene. Bruk de til butikk-lek ved å legge de på ulike varer, ulike bilder, eller liknende. Butikklek er en kjempefin måte å øve på hoderegning, veksling, osv. 🙂
-
Mynter og sedler
0Print ut, laminer og klipp ut disse myntene og sedlene. Bruk de til butikk-lek eller andre aktiviteter relatert til «penger». Butikklek er en kjempefin måte å øve på hoderegning, veksling, osv. 🙂
-
Av- og på-kledning i garderoben
0Disse har jeg selv hatt hengende oppe i garderoben ved plassen til enkeltelever som har behov for ekstra visuell støtte, og det har vært fint å ha en slags «checklist» å følge. Etterhvert vil det kanskje også være noe eleven selv bruker aktivt som påminnelse under av- og påkledningen 🙂
-
Bowling-subtraksjon
0Spill bowling med elevene, men jobb med subtraksjon i samme slengen. Sett opp 10 kjegler. Hvis du ikke har kjegler kan du fylle 10 flasker med litt vann. Sett de opp slik som ved en vanlig runde bowling med 1, 2, 3, og til slutt 4 kjegler på bakerste rad. La elevene på tur prøve å slå ut så mange de klarer på ett slag. Når de har slått skal de telle hvor mange de har slått ut, skrive det ned på arket sitt, og regne ut differansen mellom 10 og antallet de har slått ned. I tillegg kan de markere hvilke kjegler de slo ut i den røde firkanten til venstre, slik at de også kan bruke denne til å dobbeltsjekke poeng etterpå.
-
Digitalt fotspor
0Gjør elevene bevisste på sitt eget digitale fotspor ved å la de reflektere over hvordan de er presentert på nettet, hva de gjør for å sikre eget personvern, etc. En fin øvelse i arbeid med digital dømmekraft.
-
Engelsk oppgavehefte – Clothes
0Vedlagt er oppgavehefte knyttet til temaet «Clothes». Oppgaveheftet passer fint å bruke i sammenheng med «flashcards» og «ordbok» til samme tema, som finnes på min side. Oppgaveheftet er delt i 3 deler, der den første passer for 1.-2. trinn, den andre for 3.-4. og den siste for 5.-7. trinn.
-
Partall og oddetall – sortering
0En morsom aktivitet i arbeidet med partall og oddetall som kanskje vil trigge interessen til de litt mer kreative sjelene i klassen. Og som jeg alltid sa da jeg var barn: «Alt som er gøy, det husker jeg litt ekstra godt».
Klipp ut O-en og P-en og lim på bein, hender og øyne. Skriv inn partall på P-en og oddetall på O-en og fargelegg figuren i fine farger. Kanskje elevene kan skrive inn partall og oddetall opp til 20? Eller kanskje du skriver en haug med tilfeldige tall på tavla, og så skal de plassere de rett? Du gjør akkurat som du føler for 🙂